Molen van Piet anno 1769
 
                
        Morris Piet

     Kristel Piet         Proef Piet
  
          
        

Boten Piet  
Auto’s Piet http://www.morrispiet.nlhttp://www.kristelpiet.nlhttp://ceespiet.home.xs4all.nl/Molenvanpiet/Proeverijen.htmlhttp://www.xs4all.nl/~ceespiet/Molenvanpiet/Botendoop.htmlhttp://www.xs4all.nl/~ceespiet/Molenvanpiet/Alfa_Romeo.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4
 
de naam Molen van Piet 

De Molen van Piet is fraai gelegen aan de rand van de historische binnenstad van Alkmaar. Met regelmaat is te zien hoe de wind de wieken voortjaagt en met welke kracht dat gepaard gaat.

Dat deze molen bekend staat als de Molen van Piet heeft te maken met het feit dat inmiddels alweer de vierde generatie van de familie Piet de wieken laat draaien van deze oude stellingmolen die ook bekend is onder de officiële naam: Molen de Groot.

De grote stenen molen werd gebouwd in 1769. 
De nieuw gebouwde molen nam de plaats in van drie houten standerdmolentjes die eerder op deze plek stonden. Die drie kleine molentjes waren eveneens bedoeld voor het malen van graan tot meel.

De naam Piet is een achternaam. Geen gebruikelijke achternaam en daarom wordt er vaak gedacht dat het om de voornaam van de molenaar gaat. Dat is niet het geval. Het was Cornelis Piet die in 1884 de molen aankocht. Heden ten dagen is het zijn achter-achterkleinzoon Cees die in de molen woont. 

Zoals de oude gastenboeken in het winkeltje laten zien werd de molen al sinds 1927 door toeristen bezocht. Momenteel is het helaas niet mogelijk de molen te bezichtigen.
Tour: interactief
Wonen: in de molen
Winkel: de oude winkel
Bolwerk: tuin en omgeving 
Familie: van 1884 tot heden
Historie: molen de Groot
Technisch: molengegevens
Bereikbaarheid: contact etc 
Film 1932: Stoere Werkers
Film 2005: Extreem Homes
Film 2007: Piet Paulusma
Tour.htmlWonen.htmlWinkeltje.htmlhet_Bolwerk.htmlde_Familie.htmlde_Historie_tot_1982.htmlTechnisch.htmlde_Bereikbaarheid.htmlFilm_Werken_1932.htmlFilm_Wonen_2005.htmlFilm_Weer_2007.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2shapeimage_5_link_3shapeimage_5_link_4shapeimage_5_link_5shapeimage_5_link_6shapeimage_5_link_7shapeimage_5_link_8shapeimage_5_link_9shapeimage_5_link_10
Home