Molen van Piet anno 1769
 
 

Het doet zo heerlijk nostalgisch aan: een grutterswinkel in de molen. Geen leukere en attractievere plek dan een heus draaiende molen om je graan te kopen, je meel, je gist, je rozijnen, je krenten en noten om zelf thuis een heerlijk vers brood te kunnen bakken.


Ook in de Molen van Piet was jarenlang een grutterswinkeltje gehuisvest. Het begon met de verkoop van graan en meel, maar allengs werden er in de molen ook ander zaken verkocht zoals peulvruchten, zuidvruchten, muslisoorten, amandelspijs, noten en gist.


Maar de winkel is dicht. Wat overbleef zijn de restanten die aan het grutterswinkeltje van weleer doen terugdenken. Met weemoed heeft de molenaar de deur moeten sluiten. Wat bleef zijn de zoete herinneringen en de Alkmaarse Kuidenbitter die nog altijd wordt verkocht aan een aantal exclusieve liefhebbers.  Voorzien, uiteraard, van een etiket waarop de molen prijkt in al zijn schoonheid. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen. De laatste jaren waren er ook nog toeristische snuisterijen te koop als de molen open was voor toerisme.

 
Winkeltje