Molen van Piet anno 1769
 
 

Wonen in een molen kent nadelen. Maar de voordelen zijn veruit in de meerderheid.

Het robuuste karakter van het bouwwerk, het prachtige uitzicht, de riante plek aan de rand van de stad en het culturele besef om te wonen in een industrieel werktuig maken het wonen tot iets aparts, iets uitzonderlijks. En wie wil dat nou niet.


Dat alle muren rond zijn, dat de molen permanent onder toezicht moet zijn en dat er veel en geregeld onderhoud gepleegd moet worden weegt niet op tegen de gevoelens die worden opgeroepen als de wieken door de wind worden aangedreven, als de omringende tuin in volle bloei staat en als er zich opnieuw een bruidspaartje aandient om de molen als romantische achtergrond te gebruiken voor hun bruidsreportage. Wonen in een molen werkt op de verbeelding.


Via onderstaande foto’s krijgt u een indruk van het wonen in een molen. Specifieker gezegd: u krijgt een indruk van het wonen in de Molen van Piet.

In 2005 is in opdracht van HDTV (USA) door Pioneer Productions (London) een serie gemaakt over “extreme woningen”. Deze serie wordt nog steeds met enige regelmaat uitgezonden op de Amerikaanse kabelnetwerken. U kunt als bezoeker deze film natuurlijk ook bekijken op onze site; Film 2005. Bovenstaand, magazine Zin, dat ook een reportage maakte in 2007 over het wonen in de Molen van Piet.

World’s most extreme home’s
Wonen